blok_thomas_551.jpg

VOKO Meisjes C1 kampioen in de Topklasse regio Zuid!

Maandag stond de inhaalwedstrijd tegen Peelpush op het programma. De tegenstander was al vroeg uit Meijel vertrokken, want de wedstrijd begon al om kwart voor zes in de sporthal van het Oelbert Gymnasium. Na de verrassende nederlaag van directe concurrent Voleco tegen Sliedrecht, had VOKO in deze wedstrijd aan 2 punten voldoende om het kampioenschap binnen te halen. De eerste punten waren de teams aan elkaar gewaagd en ging de stand gelijk op. Peelpush wist met harde slagen de VOKO verdediging onder druk te zetten, maar dankzij sterk verdedigen wisten de meiden de bal steeds weer panklaar voor de set-uppers te leggen. Halverwege de set keerde het tij dankzij goed serveren van de thuisploeg, waarna de set met 25-12 werd gewonnen.

In de tweede set ging VOKO nog voortvarender van start. Met een mix van harde slagen en geplaatste ballen werd de tegenstander bij tijd en wijle compleet in de luren gelegd. De tweede set eindigde verdiend in 25-8 en het kampioenschap werd na de set alvast met een vreugdedansje in het veld gevierd. In de derde set gingen de meiden in hetzelfde tempo door. Desondanks begon Peelpush langzaam terug in de wedstrijd te komen. De derde set werd nog door VOKO met 25-15 gewonnen, maar in de vierde set lag het initiatief duidelijk bij de bezoekers uit Meijel. Dit keer wisten ze de lengte aan het net te benutten en de thuisploeg tot fouten te dwingen en ging de set met 18-25 naar de bezoeksters.

De overwinning ging uiteindelijk verdiend naar de thuisploeg, die daarmee haar kampioenschap op het hoogste niveau in de regio Zuid veilig stelde. VOKO behoort daarmee tot de 4 beste teams van Nederland. Op 25 mei vinden de Nederlandse kampioenschappen plaats, waarbij de kampioenen van Regio Zuid, West, Oost en Noord op elkaar treffen. Daar zal het hechte Oosterhoutse team zijn beste beentje voorzetten en alles in het werk stellen om kampioen van Nederland te worden. Florine, Lieke, Rinske, Fidan, Sasja, Evi, Lotte, Fleur en Christa heel veel succes gewenst!

VOKO MC 1 – Peelpush MC 1 3-1 (25-12, 25-8, 25-15, 18-25)

MC1 kampioen 2018 2019