dames-2-551.jpg

VOKO MC 1 zet grote stap op weg naar het kampioenschap regio Zuid

VOKO MC1 heeft goede zaken gedaan in de Topklasse regio Zuid. Afgelopen zaterdag stond de topper tussen nummer 2 VOKO en nummer 1 Voleco uit Ouderkerk a/d IJssel op het programma. Al sinds de mini’s komen de meiden elkaar tegen, waarbij VOKO destijds meestal aan het kortste eind trok. Het hechte team met speelsters uit Oosterhout, Raamsdonksveer en Teteringen hebben de laatste jaren hard gewerkt en veel getraind onder de leiding van onze techniektrainer Rien Rasenberg, voormalig eredivisiespeelster Karin van Beijnen en Mieke van der Made en dat werpt zijn vruchten af.

In de eerste set ging Oosterhout voortvarend van start. Voleco startte voorzichtig: In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Ouderkerk a/d IJssel waarbij Voleco veel risicovolle sprongfloaters bracht, controleerde de uitploeg de service duidelijk beter. Toch namen de Oosterhoutse meiden al snel een ruime voorsprong. Fouten van de tegenstander en mooi uitgespeelde aanvallen van VOKO zorgde voor een duidelijke 25-13 overwinning in de eerste set.

In de tweede set werden nieuwe speelsters ingebracht, wat leidde tot lichte onrust in het team. Na enkele wissels wist VOKO de set alsnog binnen te slepen. In de derde set stapelden de fouten zich op, waar Voleco door sterk uitgespeelde aanvallen uiterst gedecideerd van wist te profiteren. Ze lieten de Brabanders maar weinig kans en wonnen de set met 9-25. Ook het publiek van Voleco en VOKO wist zich onderling goed te vermaken. Grappen over een weer zorgden voor een jolige stemming op de tribune.

In de vierde set speelde bij VOKO weer hetzelfde team dat de eerste set begonnen was. De nasleep van de verloren derde set werkte nog in de vierde set door, toch ging het spel tot een setstand van 66 gelijk op. Daarna begon de Oosterhoutse machine weer geolied te draaien, waardoor VOKO puntje voor puntje weer zelfvertrouwen wist te winnen en langzaam uitliep op de tegenstanders. De passes kwamen mooier bij de set-up en de aanvallen leverden meer druk op, wat net zoals in de eerste set leidde tot mooie aanvalsseries. Uiteindelijk werd ook de laatste set soeverein binnengesleept en stond een verdiende 3-1 op het scorebord.

VOKO MC 1 – Voleco MC 1: 3-1 (25-13, 25-19, 9-25, 25-16)