blok_thomas_551.jpg

VOKO MB1 wint Fixit Jeugdcup U15 in België

Krant01Donderdag 10 mei reisden we met Meisjes B1 vroeg af richting het Belgische Wuustwezel voor een 2 daags toernooi om de Fixit Cup. Aangezien Anniek nog op reis was met school hadden we in Rinske een prima aanvulling gevonden. Tegenstanders kwamen uit België, Nederland en Duitsland. De regels en gebruiken in België zijn iets anders dan in Nederland. Zo hing het net bijvoorbeeld op 2,14m, in plaats van de 2,24m die wij gewend zijn. En in België heet je als speelsters, voor iedere wedstrijd, het publiek welkom met een applaus.

De eerste ochtend ging het in de poule wedstrijden om 2 gespeelde sets. De eerste wedstrijd was nog wat onwennig: een andere zaal, andere akoestiek en anders communiceren. Maar toch werd er overtuigend gewonnen. Ook de tweede wedstrijd was geen echte wedstrijd. De tegenstanders scoorden zelf maar 1 punt in 2 sets, de rest waren foutjes aan onze kant. Dan eindig je met 25-3 en 25-2.

In de middag werden de poules herzien. Van de 3 poules speelden de nummers 1 tegen elkaar. En nu ging het om 2 gewonnen sets. Hierdoor kreeg je echte wedstrijden en dat was voor het publiek ook leuker. De eerste wedstrijd was tegen Nuvoc (Veldhoven). De eerste set moesten de meiden even bijschakelen en dat lukte net niet op tijd. Die werd afgegeven met 23-25. Daarna herpakten ze zich prima en met goed verdedigen en serveerwerk werden de tweede en derde set gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen het Regionaal Talenten Centrum (RTC) uit Nijmegen. RTC had de pech dat ze 2 zware wedstrijden achter elkaar moesten waardoor ze toch net wat vaker eigen fouten maakten. VOKO sloot de eerste dag daarom met twee punten voorsprong de dag af.

125Na de eerste wedstrijddag was er een barbecue en een verbroederingsfeest. Daar wisten onze meiden zich wel te vermaken. Altijd leuk om contacten op te doen en samen te feesten. Die avond was ook met de deelnemers van de andere locaties (je had ook nog spelers van U17 en U19).

Maar na een late avond valt het de volgende ochtend altijd even tegen. De meiden waren duidelijk moe en nog niet wakker. Anniek had zich wel weer aangesloten. De eerste poulewedstrijd verliep ook moeizamer als de dag ervoor, maar werd toch gewonnen. De tweede poulewedstrijd was tegen het Duitse Bad Soden. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-8. Tijdens de tweede set wist de tegenstander toch goed bij te blijven, maar bij 14-14 klapte één van de Duitse speelsters erg hard met het achterhoofd op de grond. Voor Bad Soden was dat al de derde zware blessure binnen hun 3 teams, waarop de coach besloot de wedstrijd te staken en zelfs met alle teams naar huis te gaan.

In de middag waren het weer wedstrijden tussen de 3 sterksten. Dit waren, net als de dag ervoor, Nuvoc, RTC Nijmegen en VOKO. Nu ging het weer om 2 gespeelde sets. Bij een 1-1 stand werd er naar het onderling verschil gekeken. Allereerst moesten onze meiden tegen Nuvoc. Weer een ijzersterke wedstrijd van beide kanten. Die eindigde dan ook in een 1-1. Maar omdat VOKO minder punten tegen had werden wij als winnaar uitgeroepen. De tweede wedstrijd tegen RTC Nijmegen was meteen na die tegen Nuvoc. Een extra uitdaging dus. De eerste set ging heel erg gelijk op, maar op het laatst verloren we hem toch met 23-25. De tweede set herpakten de meiden zich helemaal. Echt knap na zoveel uur al spelen. Helemaal geconcentreerd werd er weer netjes geserveerd en goed gescoord. Stijf van de adrenaline wisten ze toch enigszins rustig te blijven en hun eigen spelletje te spelen. Deze set werd heel knap met 25-17 gewonnen en dus hadden we weer de minste tegenpunten en werden we wederom de winnaar van de wedstrijd.

En dat hield in dat we in 2 dagen alle wedstrijden gewonnen hadden en dan ben je natuurlijk ook de terechte winnaar van het toernooi. Als bonus werd er door de organisatie ook nog een prijs uitgereikt aan de meest waardevolle speelster van het toernooi. De speelsters zijn gedurende de twee dagen beoordeeld door de organisatie en zij bevonden dat deze prijs voor… Kirsten was!!!

Proficiat meiden, echt verdiend en goed gewerkt.

Site1