blok_thomas_551.jpg

Knappe 5e plaats voor VOKO op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap 2018

VOKO NOJK 2018Zaterdag 31 maart stond voor de meiden van VOKO in het teken van de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Na 2 zwaarbevochten voorrondes maakten we deel uit van de beste 8 meisjes-CMV teams (t/m 12 jaar) van Nederland.

Al vroeg werd er vanaf de VOKO-Home vertrokken naar Beverwijk waar we onze eerste wedstrijd speelden tegen Sliedrecht Sport. Een vereniging die al 2 jaar achtereenvolgens uitgeroepen is tot beste jeugdopleiding van Nederland. Ga er maar aan staan. In de nieuwe fel-oranje inspeelshirtjes hadden we een flitsende opkomst. Onze meiden waren vanaf het eerste moment scherp. De spanning was echter ook aanwezig en zorgde voor wat onnodige servicefouten. Sliedrecht probeerde met hele slimme prikballen te scoren. Maar onze meiden hadden deze ballen snel in de gaten. Met mooi spel werd een 2-0 winst geboekt (25-22, 26-24). Da’s een goed begin….!

De 2e wedstrijd. Tegen Sudosa Desto uit Assen. Ook geen kleintje. Een zeer spannende 1e set, met wederom diverse servicefouten, maar ook met knap samenspel. Er werd hard gewerkt en de moeilijkste ballen werden van de grond gehaald. Na een achterstand omgebogen te hebben tot zelfs een setpoint, trokken we net aan het kortste eind. 27-25 verlies. De spanning nam alleen maar toe en daarmee konden we niet goed in ons ritme komen. Ook de 2e set werd verloren (25-15).

Even pauze. De meiden konden even op adem komen en de rust terug pakken voordat we aan de 3e en laatste poulewedstrijd begonnen. Tegenstander Dynamo Tubbergen. Inzet van deze wedstrijd: de kruisfinale en dus een strijd om de plaatsen 1 t/m 4.  In de start van de 1e set verliep het wat stroef waardoor we Dynamo niet bij konden houden. Een vrij snel verlies van 25-16 was een feit. De allerlaatste strohalm werd vastgepakt. Er werd gevochten en met lef gespeeld. Onzekere en makkelijke tikballen maakten plaats voor harde aanvallen…gezonde spanning steeg. De supporters gaven hun aanmoedigingen nog wat extra kracht bij. Zeker op het einde van de set. Dynamo mocht namelijk maar 16 punten halen waardoor wij op een positiever puntensaldo naar de kruisfinale zouden gaan….Tja…soms kom je net te kort. In dit geval heel zuur, 1 puntje. 1 bal….. 17-25. Een gelijkspel waarin Dynamo net in het voordeel was.

Het mooiste van deze dag was wellicht dat de meiden na deze toch korte teleurstelling, gelijk hun trots lieten zien. Trots om zich 5e van Nederland te mogen noemen. Een prachtig resultaat wat niet behaald is door uren training bij een grote vereniging, maar door talent en hard werken te combineren met echt teamwork.
Dit hele avontuur heeft ons team 3 prachtige en sportieve dagen opgeleverd welke we niet snel zullen vergeten en waar de begeleiding, VOKO en de supporters trots op zijn.

Eindstand Meisjes CMV NOJK 2018

  1. Rivo Rijssen
  2. Seesing Personeel Orion
  3. Dynamo Tubbergen
  4. Sudos-Desto
  5. VOKO
  6. Flamingo 56
  7. Sliedrecht Sport
  8. Go4iT DOK