blok_thomas_551.jpg

VOKO meisjes t/m 12 jaar naar finale Volleybaldirect Open (NOJK) 2017-2018

VOKO meisjes t/m 12 jaar naar finale Volleybaldirect Open (NOJK) 2017-2018

Een unieke prestatie is afgelopen zaterdag neergezet door de jonge meiden van VOKO. Nog nooit eerder wist een team van VOKO zich te plaatsen voor de landelijke finaledag welke op 31 maart as plaats vindt. Het Nationaal Open Jeugd Kampioenschappen is het grootste en belangrijkste volleybaltoernooi van Nederland. Verenigingen uit het gehele land nemen deel met een zo sterk mogelijk samengesteld team.

VOKO neemt deel aan het meisjes D niveau (geboren na 1-10-2005). Zonder hoge verwachtingen werd aan de voorronde op 6 januari deelgenomen. Gedurende de speeldag raakte het team ingespeeld op elkaar en werd het steeds succesvoller, met als resultaat dat afgelopen zaterdag de halve finale gespeeld werd in Horst.
Wederom met weinig verwachtingen (als kleintje tussen de grote verenigingen die op landelijk niveau uitkomen) startten de meiden de dag goed. De diesel kwam langzaam op gang. Met positieve inzet en vechtlust maakten we er een spannende wedstrijd van en wonnen we met 2-0 van Havoc (25-22, 25-21).
De volgende wedstrijd in de poule: Flamingo’s. Helaas verloren we deze wedstrijd (19-25, 21-25), waarin we zeker geleerd hebben dat we zelf overtuigend volleybal moeten spelen.
Om een kans te hebben op een finaleplaats moest de 3e wedstrijd gewonnen worden. En wat waren we erop gebrand om te willen winnen. Een moeilijke service en knap verdedigend en aanvallend werk zorgde voor een stevige 2-0 overwinning (25-18, 25-6).

De kruisfinale gehaald! Yes! Het grote Longa ’59 werd de tegenstander. De meiden waren direct scherp, echter ook al enigszins vermoeid door de eerder gespeelde wedstrijden. Door enthousiaste aanmoediging vanaf de kant en vanaf de tribune werd het team in het veld opgezweept en steeg het boven zichzelf uit. De laatste bal, een korte service welke  een direct punt opleverde, zorgde voor een nette overwinning (25-17, 25-19) .

Zaterdag 31 maart strijden de meiden met 7 andere teams om de landelijke titel. Natuurlijk gaan we er daar ook weer vol tegenaan. Maar we zijn nu al supertrots op dit team van VOKO. We horen sowieso bij de beste 8 van Nederland!

VOKO NOJK 2017 2018 600

Boven vlnr: Lotte van Beijnen, Mieke vd Made, Sasja Eikhout, Rinske van Haelst, Florine van Dongen, Karin van Beijnen
Onder vlnr: Christa de Haan, Lieke Primo, Fidan Cobanlar