Een druk bezocht 31ste VOKO Starshoe Top-A Toernooi 2017

Op de voor VOKO traditionele 3de & 4de kerstdag heeft vorige week weer het VOKO VMA Starshoe Top-A toernooi plaatsgevonden. Met een bijna compleet vol toernooi, 7 teams bij de meiden en 8 teams bij de jongens zijn een hoop talenten van heinde en ver met elkaar de strijd aangegaan voor de eindoverwinning.

Bij de meiden werd een volledige competitie gespeeld, waardoor maar liefst 11 speelrondes afgewerkt moesten worden. Hierdoor was het toernooi wat later klaar dan gepland, maar voor geen enkel team een reden om niet tot het laatste punt te strijden voor een goede eindklassering. De verkiezing voor meest waardevolle speelster was Sara Zivic spelend voor Trivos uit Wijchen. Helaas heeft dit team net naast het podium gegrepen met een knappe 4de plek. Voltena uit Nieuwendijk heeft voor de 3de keer op rij het toernooi gewonnen, hierdoor mogen ze de wisselbeker een mooie definitieve plaats geven in de prijzenkast.

Hieronder nog de definitieve einduitslag:

1. Voltena, Nieuwendijk
2. VV Keistad, Amersfoort
3. Limes, Utrecht
4. Trivos, Wijchen
5. VOKO, Oosterhout
6. VC Atak’55, Waspik
7. DVO, Oud-Beijerland

Voltena, winaar bij de meisjes

Voltena winnaar meisjes

Door de jongens werd een dag later eerst gestreden voor de poulewinst om vervolgens de kruisfinales en eventueel finale te mogen spelen. Met fanatiek volleybal en regelmatig een harde klap gingen de teams elkaar te lijf. Aan het einde van de dag zou blijken wie de uitputtingsslag zou gaan winnen. In de finale stond het eerste team van Kraftwell Symmachia uit Roosendaal tegenover de Zeeuwse combinatie uit Zeeland e.o., het werd spannend en de sets werden met maar 2 punten verschil gewonnen door de jongens (of moet ik zeggen mannen) uit Roosendaal.

De meest waardevolle speler van het toernooi, verkozen door alle coaches & scheidsrechters, is Wouter Timmermans – libero en spelend voor VC Polaris uit Helmond. Dat hij de trofee maar een mooi plekje mag geven op zijn slaapkamer. Hieronder nog de eindklassering van dag 2 van het VOKO Top-A Toernooi 2017:

1. Kraftwell Symmachia 1, Roosendaal
2. Zeeuwse Combinatie, Zeeland e.o.
3. Volley Zuid, Rotterdam
4. Volley2B, Bergschenhoek
5. VC Polaris, Helmond
6. VOKO, Oosterhout
7. AVVA, Ameide
8. Kraftwell Symmachia 2, Roosendaal

Kraftwell Symmachia, winnaar bij de jongens

Kraftwell Symmachia winnaar jongens

We willen uiteraard nog alle sponsoren, vrijwilligers, scheidsrechters, tellers, barmedewerkers en supporters bedanken voor wederom een zeer geslaagd toernooi met volleybal op een hoog niveau. Fijn om te zien dat er nog zoveel talentvolle spelers zijn. Uiteraard hopen we dat we u volgend jaar bij de 32e editie iedereen weer welkom mogen heten in de VOKO-Home te Oosterhout. Dan rest ons nog alleen om namens de organisatie iedereen een goede jaarwisseling en een sportief 2018 toewensen.

Peter Mosselveld & Brent Verschuuren.