dirk_arno-1.jpg

Nieuwsoverzicht

Knappe 5e plaats voor VOKO op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap 2018

VOKO NOJK 2018Zaterdag 31 maart stond voor de meiden van VOKO in het teken van de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Na 2 zwaarbevochten voorrondes maakten we deel uit van de beste 8 meisjes-CMV teams (t/m 12 jaar) van Nederland.

Al vroeg werd er vanaf de VOKO-Home vertrokken naar Beverwijk waar we onze eerste wedstrijd speelden tegen Sliedrecht Sport. Een vereniging die al 2 jaar achtereenvolgens uitgeroepen is tot beste jeugdopleiding van Nederland. Ga er maar aan staan. In de nieuwe fel-oranje inspeelshirtjes hadden we een flitsende opkomst. Onze meiden waren vanaf het eerste moment scherp. De spanning was echter ook aanwezig en zorgde voor wat onnodige servicefouten. Sliedrecht probeerde met hele slimme prikballen te scoren. Maar onze meiden hadden deze ballen snel in de gaten. Met mooi spel werd een 2-0 winst geboekt (25-22, 26-24). Da’s een goed begin….!

De 2e wedstrijd. Tegen Sudosa Desto uit Assen. Ook geen kleintje. Een zeer spannende 1e set, met wederom diverse servicefouten, maar ook met knap samenspel. Er werd hard gewerkt en de moeilijkste ballen werden van de grond gehaald. Na een achterstand omgebogen te hebben tot zelfs een setpoint, trokken we net aan het kortste eind. 27-25 verlies. De spanning nam alleen maar toe en daarmee konden we niet goed in ons ritme komen. Ook de 2e set werd verloren (25-15).

Even pauze. De meiden konden even op adem komen en de rust terug pakken voordat we aan de 3e en laatste poulewedstrijd begonnen. Tegenstander Dynamo Tubbergen. Inzet van deze wedstrijd: de kruisfinale en dus een strijd om de plaatsen 1 t/m 4.  In de start van de 1e set verliep het wat stroef waardoor we Dynamo niet bij konden houden. Een vrij snel verlies van 25-16 was een feit. De allerlaatste strohalm werd vastgepakt. Er werd gevochten en met lef gespeeld. Onzekere en makkelijke tikballen maakten plaats voor harde aanvallen…gezonde spanning steeg. De supporters gaven hun aanmoedigingen nog wat extra kracht bij. Zeker op het einde van de set. Dynamo mocht namelijk maar 16 punten halen waardoor wij op een positiever puntensaldo naar de kruisfinale zouden gaan….Tja…soms kom je net te kort. In dit geval heel zuur, 1 puntje. 1 bal….. 17-25. Een gelijkspel waarin Dynamo net in het voordeel was.

Het mooiste van deze dag was wellicht dat de meiden na deze toch korte teleurstelling, gelijk hun trots lieten zien. Trots om zich 5e van Nederland te mogen noemen. Een prachtig resultaat wat niet behaald is door uren training bij een grote vereniging, maar door talent en hard werken te combineren met echt teamwork.
Dit hele avontuur heeft ons team 3 prachtige en sportieve dagen opgeleverd welke we niet snel zullen vergeten en waar de begeleiding, VOKO en de supporters trots op zijn.

Eindstand Meisjes CMV NOJK 2018

  1. Rivo Rijssen
  2. Seesing Personeel Orion
  3. Dynamo Tubbergen
  4. Sudos-Desto
  5. VOKO
  6. Flamingo 56
  7. Sliedrecht Sport
  8. Go4iT DOK

Jeugdige scheidsrechters bij VOKO

meisjes b scheidsrechters

Alle meiden uit Meisjes B1 zijn onlangs allemaal geslaagd voor de nieuwe Nevobo spelregeltoets. Dit betekent, dat deze meiden hun eerste scheidsrechtersdiploma hebben gehaald en vanaf nu jeugdwedstrijden van alle niveaus (op de Topklasse na) mogen fluiten!

VOKO wil hierin voorop lopen en alle jeugdspelers tijdig kennis laten maken met leiden van een wedstrijd. Dit helpt hen niet alleen om zelf het spel en de regels beter te leren kennen, maar ook om begrip en respect te krijgen voor de scheidsrechter van hun eigen wedstrijden!

Scheidsrechters moeten namelijk de waardering worden gegeven, die zij verdienen. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch zijn zij net zo belangrijk en onmisbaar als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. Dat is waarom wij als vereniging dan ook extra trots zijn op deze meiden, dat zij nu al officiële wedstrijden mogen fluiten. Laten we hopen dat zij een voorbeeld mogen zijn, voor de rest van de jeugd binnen VOKO.

Een druk bezocht 31ste VOKO Starshoe Top-A Toernooi 2017

Op de voor VOKO traditionele 3de & 4de kerstdag heeft vorige week weer het VOKO VMA Starshoe Top-A toernooi plaatsgevonden. Met een bijna compleet vol toernooi, 7 teams bij de meiden en 8 teams bij de jongens zijn een hoop talenten van heinde en ver met elkaar de strijd aangegaan voor de eindoverwinning.

Bij de meiden werd een volledige competitie gespeeld, waardoor maar liefst 11 speelrondes afgewerkt moesten worden. Hierdoor was het toernooi wat later klaar dan gepland, maar voor geen enkel team een reden om niet tot het laatste punt te strijden voor een goede eindklassering. De verkiezing voor meest waardevolle speelster was Sara Zivic spelend voor Trivos uit Wijchen. Helaas heeft dit team net naast het podium gegrepen met een knappe 4de plek. Voltena uit Nieuwendijk heeft voor de 3de keer op rij het toernooi gewonnen, hierdoor mogen ze de wisselbeker een mooie definitieve plaats geven in de prijzenkast.

Hieronder nog de definitieve einduitslag:

1. Voltena, Nieuwendijk
2. VV Keistad, Amersfoort
3. Limes, Utrecht
4. Trivos, Wijchen
5. VOKO, Oosterhout
6. VC Atak’55, Waspik
7. DVO, Oud-Beijerland

Voltena, winaar bij de meisjes

Voltena winnaar meisjes

Door de jongens werd een dag later eerst gestreden voor de poulewinst om vervolgens de kruisfinales en eventueel finale te mogen spelen. Met fanatiek volleybal en regelmatig een harde klap gingen de teams elkaar te lijf. Aan het einde van de dag zou blijken wie de uitputtingsslag zou gaan winnen. In de finale stond het eerste team van Kraftwell Symmachia uit Roosendaal tegenover de Zeeuwse combinatie uit Zeeland e.o., het werd spannend en de sets werden met maar 2 punten verschil gewonnen door de jongens (of moet ik zeggen mannen) uit Roosendaal.

De meest waardevolle speler van het toernooi, verkozen door alle coaches & scheidsrechters, is Wouter Timmermans – libero en spelend voor VC Polaris uit Helmond. Dat hij de trofee maar een mooi plekje mag geven op zijn slaapkamer. Hieronder nog de eindklassering van dag 2 van het VOKO Top-A Toernooi 2017:

1. Kraftwell Symmachia 1, Roosendaal
2. Zeeuwse Combinatie, Zeeland e.o.
3. Volley Zuid, Rotterdam
4. Volley2B, Bergschenhoek
5. VC Polaris, Helmond
6. VOKO, Oosterhout
7. AVVA, Ameide
8. Kraftwell Symmachia 2, Roosendaal

Kraftwell Symmachia, winnaar bij de jongens

Kraftwell Symmachia winnaar jongens

We willen uiteraard nog alle sponsoren, vrijwilligers, scheidsrechters, tellers, barmedewerkers en supporters bedanken voor wederom een zeer geslaagd toernooi met volleybal op een hoog niveau. Fijn om te zien dat er nog zoveel talentvolle spelers zijn. Uiteraard hopen we dat we u volgend jaar bij de 32e editie iedereen weer welkom mogen heten in de VOKO-Home te Oosterhout. Dan rest ons nog alleen om namens de organisatie iedereen een goede jaarwisseling en een sportief 2018 toewensen.

Peter Mosselveld & Brent Verschuuren.

VOKO meisjes t/m 12 jaar naar finale Volleybaldirect Open (NOJK) 2017-2018

VOKO meisjes t/m 12 jaar naar finale Volleybaldirect Open (NOJK) 2017-2018

Een unieke prestatie is afgelopen zaterdag neergezet door de jonge meiden van VOKO. Nog nooit eerder wist een team van VOKO zich te plaatsen voor de landelijke finaledag welke op 31 maart as plaats vindt. Het Nationaal Open Jeugd Kampioenschappen is het grootste en belangrijkste volleybaltoernooi van Nederland. Verenigingen uit het gehele land nemen deel met een zo sterk mogelijk samengesteld team.

VOKO neemt deel aan het meisjes D niveau (geboren na 1-10-2005). Zonder hoge verwachtingen werd aan de voorronde op 6 januari deelgenomen. Gedurende de speeldag raakte het team ingespeeld op elkaar en werd het steeds succesvoller, met als resultaat dat afgelopen zaterdag de halve finale gespeeld werd in Horst.
Wederom met weinig verwachtingen (als kleintje tussen de grote verenigingen die op landelijk niveau uitkomen) startten de meiden de dag goed. De diesel kwam langzaam op gang. Met positieve inzet en vechtlust maakten we er een spannende wedstrijd van en wonnen we met 2-0 van Havoc (25-22, 25-21).
De volgende wedstrijd in de poule: Flamingo’s. Helaas verloren we deze wedstrijd (19-25, 21-25), waarin we zeker geleerd hebben dat we zelf overtuigend volleybal moeten spelen.
Om een kans te hebben op een finaleplaats moest de 3e wedstrijd gewonnen worden. En wat waren we erop gebrand om te willen winnen. Een moeilijke service en knap verdedigend en aanvallend werk zorgde voor een stevige 2-0 overwinning (25-18, 25-6).

De kruisfinale gehaald! Yes! Het grote Longa ’59 werd de tegenstander. De meiden waren direct scherp, echter ook al enigszins vermoeid door de eerder gespeelde wedstrijden. Door enthousiaste aanmoediging vanaf de kant en vanaf de tribune werd het team in het veld opgezweept en steeg het boven zichzelf uit. De laatste bal, een korte service welke  een direct punt opleverde, zorgde voor een nette overwinning (25-17, 25-19) .

Zaterdag 31 maart strijden de meiden met 7 andere teams om de landelijke titel. Natuurlijk gaan we er daar ook weer vol tegenaan. Maar we zijn nu al supertrots op dit team van VOKO. We horen sowieso bij de beste 8 van Nederland!

VOKO NOJK 2017 2018 600

Boven vlnr: Lotte van Beijnen, Mieke vd Made, Sasja Eikhout, Rinske van Haelst, Florine van Dongen, Karin van Beijnen
Onder vlnr: Christa de Haan, Lieke Primo, Fidan Cobanlar

 

Subcategorieën